Főoldal     Mi a newstart     Magazin     Tanácsadás     Vega-konyha     Vega-GYIK     Fórum     Klub     KapcsolatWarning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_929.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 temporarily overloaded in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15

Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 temporarily overloaded in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15

Warning: getimagesize(http://veganet.hu/admin/pictures/pro_758.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 temporarily overloaded in /chroot/home/prosihu/newstart.hu/html/veganet.php on line 15


Natura szőlőcukor 1kg
.

450 Ft
Krémes
.

380 Ft
Természetes szappan Aloe Vera
.

460 Ft
Sun Wave tusfürdő
.

1380 Ft
Vega-GYIK


Kedves Látogató! A newstart.hu célja, hogy a NEWSTART alapelvek alapján az egészséges életmód infobázisa legyen.Célja, hogy minden segítséget megadjon azok számára, akik elhatározták, hogy egészségesebben akarnak élni.

Mire jó az, ha valaki vegetáriánus vagy vegán lesz?

Ha körültekintő a változtatás, az élet sok területén pozitív változással lehet számolni. Megszünnek a gyötrő fejfájások, lábgörcsök, elmúlnak a pattanások. Enyhülnek (ha teljesen abba nem maradnak) az allergiás panaszok. Kevesebb esély lesz a helytelen életmódból eredő degeneratív betegségek kialakulására. Kipihentebb lesz az ember, reggel ébredve frissnek érezheti magát (feltéve ha éjszakára nem rakta többé-kevésbé tele a gyomrát ). A gondolkodás élesebbé, a tanulás könnyedebbé és gyorsabbá válik. Stb. stb. Nem utolsósorban pedig a könyörület gyakorlása által erkölcsi érzéke és lelki kifinomultsága is gyümölcsöző fejlődésnek indul...


Mit esznek a vegánok és mit a vegetáriánusok?

A vegetáriániusok (lakto-ovo) fogyaszthatnak tejterméket és tojást is. (Halat, pulykát és csirkét egyáltalán nem!) A teljes mértékben növényi étrendet követők (vegánok) semmilyen állati eredetű terméket nem fogyasztanak. A mézzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények.


Fogyasztanak alkoholt a vegetáriánusok?

Megtehetik, de a Newstart életmód és a www.newstart.hu szerkesztősége ezt egyáltalán nem javasolja, sőt kifejezetten ellenzi, a dohányzással és minden egyéb serkentő jellegű élvezeti szerrel együtt, beleértve a kávét és a teát is!


Hova forduljak, ha többet szeretnék megtudni a NEWSTART életmódról?

Weboldalunkat böngészve az életmód egészére nézve talál információt. Megtalálja életmódklubjaink programját, tanácsot kérhet tanácsadóinktól, vagy a termékajánlóra kattintva könyveket rendelhet webshopunkban. Ezentúl örömmel várjuk kérdéseidet, megjegyzéseidet telefonos vagy e-mailes elérhetőségeinken is.


Orvosaim és barátaim azt mondják, hogy a hús nélküli táplálkozás nem biztosít elegendő tápanyagot..

A vita valóban létezik, érdemes azonban legalább kipróbálni ezt az életmódot, és ha beigazolódik, hogy az élet minden területén jobb, egészségesebb és boldogabb vagy tőle, akkor fokozatosan elmélyülni benne. Mivel megfelelő szakértelem és hozzáértés híján valóban vakvágányra futhatsz, kérd ki bizalommal hozzáértő tanácsadóink és orvosaink véleményét minden komolyabb döntés meghozatala előtt. Továbbá használd bátran saját logikádat és gondolataidat is! Tedd fel magadnak a kérdést: hogy csinálja az elefánt? Vagy hogyan lehetséges, hogy vegán élsportolók ilyen állóképességre és szívósságra tehetnek szert ezen az étrenden. Mielőtt elhamarkodott véleményt alkotsz, érdemes böngészned kicsit cikkeink között, átlapoznod könyveinket. Adj magadnak esélyt a megismerésre!


Igen ám, de mi a helyzet az ember húsevő fogazatával?

Ki mondta meg, hogy az emberi fogazat húsevő? Nekünk nagyon jól rááll a fogunk az almára ezzel a fogazattal. Milyennek kellene lennnie a fogunknak, ha növényevő volna?


Na és a B-12?

A vegán és a vegetáriánus étrenden élőknek valóban érdemes odafigyelni a B-12 vitaminra. Az okot nem ismerjük, de valamiért ebből a vitaminból hiány alakulhat ki főleg a vegánok szervezetében. Ugyanakkor az is igaz, hogy a húsevők közt még nagyobb számban fordul elő ez a betegség. Mindenesetre érdemes lehet olyan B-12 kiegészítőt beszerezni, ami 100% vegán, azaz húsmentes eredetű. Ezt methylcobalamine-nak hívják, bakteriális eredetű és a felszívódási képessége igen hatékony. (Egyébként normális esetben a szervezet maga állítja elő a számára szükséges B12 vitamint. Növényekben kis mértékben, főleg szerves trágyás gazdálkodásban fordul elő, de nem előre kiszámítható módon. Ez az egyik oka annak, hogy a növényekből bevitt B12 vitaminra nem feltétlenül építhetünk. (A másik a vitamin analóg formája, ami a teszteredményeken B12-ként mutatkozik, holott B12-ként való hasznosítása a szervezet számára teljességgel lehetetlen.)


Mik a newstart étkezés legfőbb alapszabályai?

1. Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus (ha nem muszály, el is hagyhatod, garantáltan jobban fogsz tőle aludni.)
2. Ne keverj sokféle ételt egy étkezésnél. A zöldségféléket és a gyümölcsféléket külön étkezésnél fogyaszd!
3. Soha ne nassolj!
4. Fogyassz legalább napi 1-2 liter vizet, de étkezés közben ne igyál, mert azzal felhígitod az ételt és megnyújtod és megnehezíted a gyomor munkáját az emésztésnél.
5. Kerüld az erős fűszereket, a serkentő hatású ételeket, italokat és élvezeti szereket (teát, kávét, kólát és ecetet is beleértve!)
6. Kerüld a finomított liszteket és cukorféléket!
7. Ne edd degeszre magad és jól rágd meg az ételt! Teremts nyugodt körülményeket az étkezéshez és ne kapkodj! Az étkezés legyen egy nyugodt, örömteli része a napszakoknak.
8. Két étkezés közt és elalvás előtt legalálabb 5-6 óra szünet legyen.
9. A sajtot mindenképp rekeszd ki étrendedből! Ha a tejterméket nem tudod helyettesíteni különféle növényi tejekkel (pl. szója, kesu, mandula, rizs, stb.), akkor arra mindenképp ügyelj, hogy a tej, tojás és cukor ételhármas bármelyikének az együtt való fogyasztása erjedést okoz és árt a szervezetnek!
10. Ha élesztős kenyeret sütsz, legalább 1 napot várj fogyasztása előtt, de a 2 még jobb,hogy az erjedésből fakadó alkoholmolekulák elillanhassanak. Próbálkozz élesztőmentes kenyérrel!


Mi van akkor, ha csak az állatok iránti könyüreletességből akarom elkerülni a húst?

A törekvés szép, de akkor már miért ne ütnél egyszerre két legyet (akarjuk mondani: mazsolát :-) egy csapásra.


Minden jog fenntartva! newstart.hu - 2005